• Gestoomd eiken eettafelbladen

    U bent bezig met de inrichting van jouw spiksplinternieuwe huis en bent bij het uitzoeken van een eettafel aangekomen. Zo hard op zoek naar het perfecte eettafelblad voor in uw huis. Natuurlijk kan het net zo goed zijn dat u op zoek bent naar iets nieuws. Wat voor een soort eettafel gaat u dan in huis halen? Het moet wel bij de rest van de inrichting passen. Een gestoomd eiken eettafel is vaak wat donkerder van kleur. Toch zijn de hout-lijnen nog wel te zien, wat de tafel toch een robuuste uitstraling geeft. Dus als u graag een iet wat donkerdere eettafel wilt hebben maar de meubel wel van hout gemaakt moet zijn. Dan is een gestoomd eiken eettafel precies waar u naar op zoek bent.  

    Gestoomd eikenhout, wat is dat voor iets geks?

    Gestoomd eiken hout kenmerkt zich door de donkere kleur van het hout. Deze donkere kleur komt naar voren op het moment dat het eikenhout gestoomd wordt. Het stomen brengt een bepaalde reactie tot stand van een zuur genaamd looizuur. Deze reactie die ontstaat brengt een donkere gloed over het hout. Na het stomen wordt het hout afgewerkt met een zeep die de kleur egaal maakt. Op deze manier wordt het eettafelblad helemaal netjes afgewerkt en hoeven er alleen nog een onderstel onder.

    Denk bij het kopen van een gestoomd eiken eettafelblad hieraan

    Op het moment dat u graag een eettafel wilt gaan kopen is het handig om over een aantal dingen alvast na te denken. Wat voor een soort kleur moet de tafel hebben? Donker of misschien toch wat lichter. Ook is het handig om alvast na te denken over de grootte van de meubel. “Hoeveel mensen moeten er bijvoorbeeld aan zitten?” zijn vragen die vrij belangrijk zijn om jezelf te stellen. Verder kan u bedenken welke vorm u de tafel wilt hebben. Hout van Toen maakt jouw meubel geheel op maat, dus er is van alles mogelijk wat betreft vormen. Mocht je twijfelen of iets mogelijk is of niet dan kun je altijd contact met ons opnemen.