• Eiken schaaldelen zijn verkrijgbaar met wankanten en in verschillende maten. Met wankanten wordt bedoeld dat de zijdes van de plank het schors nog bevat. Zo brengt u de natuurlijke, robuuste sfeer in huis. De schaaldelen kunnen gebruikt worden om tuinmeubels, meubels voor binnen of kasten te maken. Hout van Toen kan u hier natuurlijk helemaal bij helpen. Bent u op zoek naar inspiratie, of heeft u gewoon technische hulp nodig bij het maken van een meubel, neem dan contact op en dan kunnen we samen uw idee verwezenlijken!

  Wat kunt u verwachten?

  De eiken schaaldelen zijn van hoogwaardige kwaliteit. De schaaldelen zijn op hoge temperaturen gestoomd en hebben hierdoor een donkerbruine uitstraling. Door het stomen zijn de schaaldelen helemaal droog en zullen hierdoor minder ‘werken’. Hiermee wordt bedoeld dit eikenhout minder zullen buigen als de meubels uiteindelijk in elkaar gezet zijn. Zo zit u niet na een jaar op een scheve bank, toch wel fijn. Een gedroogde plank is een rechte plank.

  Naast dat de schaaldelen goed te gebruiken zijn voor eiken meubels, geeft de robuuste zijkant een stoere uitstraling. Aan de zijkant is de originele boom nog te zien namelijk, en krijgt u de natuur bij u binnen in huis. Misschien leuk om te weten: schaaldelen worden ook wel boomstamplanken genoemd.

  Verschillende maten

  De schaaldelen zijn in verschillende diktes en lengtes verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen voor planken die een breedte hebben van tussen de 30 en 40 cm. Naast dat de planken vrij dik zijn, kunt u kiezen voor schaaldelen tussen de 1 en 5 meter lang.

  De planken kunnen verder naar wens worden geborsteld, zodat die extra oude look naar voren komt. Daarnaast worden op deze manier de groeven ook extra zichtbaar, wat weer voor een extra robuuste en natuurlijke uitstraling kan zorgen.

  Hoe kan Hout van toen u helpen?

  Heeft u al helemaal een idee over hoe u het wilt hebben? Of heeft u daar misschien toch nog een beetje hulp bij nodig? Eiken schaaldelen of toch oud eiken planken? Hout van Toen denkt graag met u mee. Als u hulp nodig heeft of gewoon eens samen de mogelijkheden wilt bekijken, neem dan contact op.