eiken-deur
 • Bent u op zoek naar een deur die is gemaakt van oud eikenhout? Een deur die precies in het kozijn van uw deuropening past? Bij Hout van Toen maken wij uw oud eiken deur geheel op maat. De eiken planken in de breedte of toch liever in de lengte? Het kan allemaal! Uw deur wordt hier helemaal afgestemd op uw wensen. 

  Gemaakt van

  Als je op deze pagina bent zal het je misschien niet verbazen dat de deuren van eikenhout zijn gemaakt. Echter werken we met oud eiken planken om de meubels en andere houten kunstwerken te maken. Maar wat is het verschil dan, horen wij u al denken. Normaal wordt eikenhout vanuit de boom op de juiste maat gesneden zodat er planken uit komen. Nu is het hout wat wij gebruiken al eerder gebruikt. Sterker nog, het heeft jarenlang gefungeerd als spoorbielzen. Nu maken wij uw eiken deur met dit hout om zo de bomen te sparen en eerder hout op te knappen en te hergebruiken. Stukje duurzaamheid en daarnaast hout dat wel tegen een stootje kan. Bij de selectie van het hout is uitvoerig gekeken naar de beste bielzen. Zo garanderen wij het beste hout voor uw massief houten deur in dit geval. 

  Soorten deuren

  Hoewel de scharnierdeur het meest toegankelijk is, kunt u ook denken aan een houten schuifdeur, ook wel loftdeur genoemd. Het zijn beide een mogelijkheid om uw deuropening af te dekken. Natuurlijk is het helemaal aan u wat u graag wilt hebben, maar wij denken graag met u mee over wat bij u de beste oplossing is. Mocht u er dus niet uitkomen of u wilt net wat anders dan in onze webshop staat, neem dan vooral contact met ons op. Wij staan voor u klaar. 

  Effect van een eiken deur

  Mocht u nou besluiten een eiken deur in huis te nemen dan kan u ervan op aan dat u echte een stukje natuur in huis neemt. Het brengt een stukje rust in de ruimtes waar de deur komt te hangen.