advies

Hoe groot en hoog moet een TV meubel zijn? 

Hoe groot en hoog moet een TV meubel zijn?

Ben jij aan het zoeken naar een meubel voor jouw TV en vraag jij je af hoe groot, breedt of groot moet zijn? Wij kunnen je alvast verklappen dat het in ieder huis anders is. Want ieder huishouden heeft verschillende behoeften. Een mooi voorbeeld hiervoor is het feit dat de televisie ook een verschillende grootte heeft in ieder huishouden. In dit artikel willen we je dan ook alle informatie geven die je nodig zou kunnen hebben bij het kopen van een tv-meubel.

Wat is een TV-meubel en waar wordt hij voor gebruikt?

Hoewel het misschien voor zich spreekt, wordt een tv meubel gebruikt om de televisie en andere elektronische apparaten die met de televisie te maken hebben. Zo wordt deze meubel vaak ook gebruikt voor het stallen van een game console of bijvoorbeeld de geluidsinstallatie. In ieder geval staat de televisie centraal op deze meubel.


Soorten TV-meubels

Nu zijn er verschillende soorten TV-meubels waar je uit kunt kiezen. Zo heb je staande-, maar ook zwevende TV-meubels. Laat hieronder in een reactie achter welke soort het beste bij jou past. Wij zijn benieuwd.

Staand

Een staande TV-meubel is de gebruikelijke meubel voor de TV die gewoon op de grond staat. Dit is dan ook het soort TV-meubel die het meeste voorkomt in de huishoudens in Nederland. Een meubel met kastjes erin of een mooie plank met een goed stevig onderstel.

Zwevend

Ook heb je zwevende TV-meubels. Hiermee wordt bedoeld dat de kast of plank aan de muur is bevestigd. Zo lijkt het net of de meubel zweeft maar kun je er wel spullen op kwijt. In dit geval een televisie en andere elektronische apparatuur.

Hoe groot moet een TV-meubel zijn?

Nu is de grootte van een TV-meubel erg afhankelijk van de behoeftes die spelen binnen jouw huishouden. Verder zijn er factoren die meespelen zoals de grootte van jouw televisie zelf, maar ook de ruimte die je hebt in huis. Je kunt als vuistregel nemen dat tv meubel minimaal 1,5x zo groot moet zijn als de televisie. Natuurlijk kun je het helemaal hebben zoals je wilt maar dit is wat wij minimaal adviseren. Verder is het goed om te kijken naar wat je allemaal met jouw TV-meubel wilt. Denk hierbij welke andere apparatuur je erop wilt hebben staan. Dit speelt natuurlijk allemaal mee in hoe de meubel er uiteindelijk komt uit te zien. Gelukkig maken wij de TV-meubels bij Hout van Toen, geheel op maat zodat hij helemaal afgestemd is op jouw wensen.

Hoe hoog moet de TV-meubel zijn?

Wat betreft hoogte raden wij aan om in een rechte zithouding te zitten op het moment dat je televisie aan het kijken bent. Op het moment dat je recht zit is het de bedoeling dat de hoogte van de bovenkant van de televisie ongeveer hetzelfde is als jouw haren.

Conclusie

Je kan dus wel zeggen dat een TV-meubel erg persoonlijk is. Iedereen heeft zijn eigen smaak en wensen rondom deze voor veel mensen belangrijke meubel. Zorg ervoor dat de televisie op dezelfde hoogte als jouw hoofd zit op het moment dat je recht zit. Mocht je verder nog advies willen rondom een televisiemeubel, neem dan contact met ons op of bekijk het TV-meubel aanbod door op de knop hieronder te klikken. Mocht er niks tussen zitten waar jij naar op zoek bent, neem dan contact op. De meubels kunnen op maat en wensen worden gemaakt.